Переключить язык
logo

Fermierii care cultivă porumb sunt pregătiți psihologic pentru actualizarea tehnicii agricole

Pe data de 8 septembrie, pe teritoriul Institutului de Fitotehnie "Porumbeni", a avut loc Ziua Porumbului, care a devenit o tradiție pentru agricultori. Institutul "Porumben" este singura instituție științifică din țară care produce semințe hibride de porumb. La eveniment au participat fermieri, reprezentanți comerciali ai utilajelor agricole și invitați din străinătate.

La standul lor, managerii Agropiese TGR au prezentat soluții pentru agricultura de precizie - dispozitive care demonstrează eficiența lor în întreprinderile de orice profil din întreaga țară. Printre participanții la Ziua Porumbului au existat mulți fermieri care au cerut sfaturi privind reducerea și economisirea combustibilului, optimizarea activității tehnicii agricole și care sunt celelalte avantaje a utilizării sistemelor GPS. Aceste sarcini sunt perfect îndeplinite de  sistemele prezentate: contorul de combustibil DFM și sistemul de navigație Hexagon Ti5. Dintre avantajele cele mai importante ale acestor sisteme, pot fi remarcate - reducerea semnificativă a costurilor de combustibil, semințe, pesticide, îngrășăminte etc., creșterea randamentului și îmbunătățirea calității produselor, reducerea impactului negativ asupra mediului și economisirea timpului.

Potrivit numeroaselor recenzii ale clienților care utilizează deja sistemele de ghidare și sistemele de monitorizare a combustibilului oferite de Agropiese TGR, profitabilitatea întreprinderilor a crescut semnificativ. Mulți dintre participanții la festivalul de porumb din Porumbeni au afirmat că intenționează să înceapă actualizarea și monernizarea tehnicii agricole în viitorul apropiat.