Переключить язык Переключить язык
logo

Cum poți reduce consumul de combustibil la camioane! Există o soluție completă!

Consumul de combustibil este de multe ori subiectul conflictelor. Diferența în cifrele duce la dezacorduri serioase în cadrul companiei de transport.

Cum să scapi de aceste probleme și să fii sigur că consumul de combustibil este optimal?

Există diferți factori ce influențează asupra consumului de combustibil - condițiile de exploatare, stilul de conducere, starea autocamionului și a remorcii, calitatea proastă a combustibilului și banalul furt de combustibil.

Departamentul  "Sisteme de Monitorizare și Navigație" al companiei Agropiese TGR, oferă un răspuns clar la toate aceste întrebări - sistemul multi-nivel de monitorizare și control al consumului de combustibil.

Sistemul de monitorizare și control al consumului de combustibil constă din următoarele elemente:

  • Monitorizarea combustibilului din rezervor;
  • Monitorizarea combustibilului din motor;
  • Monitorizarea combustibilului din magistrala CAN;
  • Controlul greutății încărcăturii.

Monitorizarea consumului de combustibilului din rezervor

Cu ajutorul senzorului de nivel DUT-E se detectează furtul de combustibil din rezervor, se controlează volumul de realimentare / scurgere și a consumului de  combustibil.

În cazul autocamioanelor cu două rezervoare, se instalează două sonde nivel de combustibil și un sumator pentru afișarea volumului total din ambele rezevoare.

Monitorizarea combustibilului din sistemul de alimentare de tip Common rail sau de injecție

Utilizînd debitmetrul diferențial de combustibil DFM se monitorizează consumul de combustibil și timpul de funcționare a motorului. Se identifică furtul de combustibil cît și defecțiunile sistemului de alimentare.

Monitorizarea consumului de  combustibilului din magistrala CAN/J1708

Cu ajutorul cititorului de semnale Crocodile se monitorizează consumul de combustibil, regimul de exploatare a motorului, starea de funcționare a mai multor senzori  integrați (astfel ca turația și temperatura motorului, presiunea uleiului ș.a.).

Controlul greutății încărcăturii

Cu ajutorul senzorului de sarcină pe osie DDE se controlează greutatea încărcăturii. Astfel se depistează încărcăturile ascunse și se exclud sancțiunile pentru depășirea sarcinii admise.

Pentru clienții interesați departamentul de monitorizare și navigație Agropiese TGR este dispus să organizeze un seminar gratuit, la care v-or fi descrise în detaliu, performanța fiecăruia dintre modalitățile de control și deasemenea se va efectua instructajul pentru exploatarea și analiza corectă a sistemului de monitorizare.