Переключить язык
logo

Sistemele penturu agricultura de precizie și monitorizarea combustibilului a fost prezentate cu succes la Moldagrotech-2016

Între 2 și 5 martie, la Moldexpo a avut loc cea de-a XXX-a expoziție internațională specializată Moldagrotech-2016.

La standul Agropiese TGR vizitatorii au apreciat  noile produse, au primit informații despre tehnologiile moderne a agriculturii de precizie și a monitorizării consumului de combustibil.

Departamentul Sisteme de Monitorizare și  Navigație a prezintat atît sistemele cunoscute cît și cele mai noi tehnologii pentru agricultură.

Tradițional vizitatorii au avut un mare interes către sistemele mentru monitorizarea  combustibilului. Au fost prezentate contoarele autonome  DFM și debimetrele cu  GPS trackere pentru monitorizare on-line a transportului agricol.

A fost prezentat modelul deja cunoscut  Leica mojoMINI2, care a primit o mulțime de recenzii pozitive din partea vizitatorilor, în special au subliniat avantajele acestui model prin precizie ridicată a efectuării lucrărilor agricole și recuperarea rapidă.

Ca inovație, a fost prezentat la expoziție GPS-ul pentru agricultura de precizie - Hexagon Ti5. Este un instrument universal, care combină funcțiile elementare de ghidare în cîmp  cu funcțiile de ghidare automată pentru controlul utilajelor agricole.

Din an în an, numărul  agricultorilor interesați de sistemele agriculturii de precizie este în creștere, totodată se mărește și numărul fermelor agricole care echipează transportul agricol cu sisteme de monitorizare a combustibilului.

Acum, pe piața agricolă din țara noastră, GPS-urile agricole și sistemele de ghidare automată nu mai este o curiozitate exotică, ci deja o componentă esențială în desfășurarea efectivă a activității agricole.